Door op een poppetje of een luidsprekertje te klikken kunt u lezen over en luisteren naar de ervaringen van mensen die een training hebben gevolgd bij Over het Voetlicht.
De geluidsbestanden zijn in mp3-formaat.
"Wat ik geleerd heb gaat verder dan alleen een verhaal houden. Uiteindelijk gaat het over mezelf presenteren en mezelf 'in de wereld' zetten, en het gaat erom de tekentaal van de ander aan te voelen."
"Ik krijg sinds ik coaching van Ike heb gehad, te horen dat ik zoveel meer mezelf ben tijdens mijn verhaal. Het gaat toch om het overwinnen van onzekerheden omtrent mezelf."
"Ik heb geleerd hoe belangrijk toonzetting is, ik bedoel dit letterlijk en figuurlijk."
"Ik heb gemerkt dat meer variatie in mijn stemgebruik de afstand tot de gesprekspartner verkleint; een melodieuze stem nodigt kennelijk tot aandacht uit."
"Ik heb vooral geleerd hoezeer het houden van een presentatie en het spelen van een muziekstuk samenhangen. Je hoeft bijvoorbeeld niet bang te zijn het kernthema in wisselende verpakking te herhalen."
"Ik heb geleerd hoe ik met een metafoor, een parallel met de dagelijkse werkelijkheid of een voorbeeld, mijn boodschap kan versterken."
"Ik ben intuitief scherper geworden en tegelijkertijd zie ik mezelf meer als bestuurbaar in communicatie met anderen. Dat is niet alleen winst voor een presentatie houden, maar ook voor vergaderingen, tweegesprekken, klantbejegening en slecht-nieuwsgesprekken. Zelfs voor mijn dagelijks leven."